Fejlesztés

2022.06.19. 09:22

Átfogó beruházásba kezdtek az erdőtelki Keleti Finomacélnál

Közel 126 millió forint támogatásban részesültek.

M. H.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A községbeli Keleti Finomacél Kft. január 19-én pályázatot nyújtott be az Európai Unió által társfinanszírozott, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósuló felhívásra. A pályázatot a Pénzügyminisztérium, mint támogató, pozitívan bírálta el, így a Keleti Finomacél Kft. 125,29 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült – tudatta a cég ügyvezetője, Tamásiné Gábri Ágnes. 

A beruházás célja a vállalkozás gyártási tevékenységének technológiai fejlesztése, a kapacitások bővítése. Ezt új eszközök beszerzésével tervezi elérni a kft. A projektben beszereznek CNC-megmunkálóközpontot, CNC-esztergagépet, univerzális marógépet, valamint esztergálóközpontot is. A berendezések üzembe helyezéséhez szükség van infrastrukturális beruházásra is, amely a gépalap megfelelő kialakítását jelenti. 

– Az új gépek tervezetten két műszakban üzemelnek majd – részletezte az ügyvezető. – A jelenlegi munkahelyek megtartása mellett a beruházás további 12 munkavállaló részére teremt új munkahelyet. A tárgyi fejlesztéseken túl a munkavállalók képzése is a projekt része. Az alkalmazottak részt vesznek majd vezetői tréningen, illetve egészségvédelmi és biztonságirányítási rendszerről szóló oktatásokon. A fejlesztés várhatóan 2024 tavaszára fejeződhet be. 

A cég a 2016-os megalakulása óta bérelt telephelyen lakatos, hegesztési munkákat végez hegesztőrobot berendezéseken, továbbá felület-előkészítést és -festést. A fémmegmunkáló üzemcsarnokukban az összes hegesztési technológia rendelkezésre áll. Céljuk hosszú távon a társaság fejlődése, a támogatás, illetve a projekt is ezt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában