Pedagógusnap

2022.06.10. 14:01

Diákokat és pedagógusokat ismertek el Egerben

Köszönet járt a tanév során tanulmányi versenyeken nyújtott kiváló eredményekért.

Sz. Sz. I.

Dr. Juhász Attila Simon (balra), a megyei közgyűlés elnöke és dr. Sipos Mihály, a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Több mint száz diáknak és pegagógusnak adtak át elismeréseket a pénteki fogadáson a megyeházán. 1993-ban a Heves Megyei Pedagógiai Intézet teremtette meg annak hagyományát, hogy minden év júniusában dicsérő oklevéllel tünteti ki azokat a tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során az intézet által meghatározott tanulmányi versenyek megyei fordulóin első helyet érnek el, illetve országos döntőin az első tíz helyezett között végeznek. A fogadás tradícióját az Egri Pedagógiai Oktatási Központ is megtartotta, e hagyomány szerint zajlott az idei fogadás is.

Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő nyitóbeszédében gratulált mindazoknak, akik vállalták a felkészülést és a megmérettetést, hogy tanáraikkal együtt dolgozzanak egy közös célért. A honatya hozzátette, meg van győződve a pedagógusok elhivatottságában, és abban, hogy mindig készek és képesek a megújulásra. 

A Heves Megyei Pedagógiai Intézet több mint húsz éve vándorserleg díjakat is alapított. Azóta minden évben azok az általános és alapfokú művészeti iskolák vehetik át egy évre a trófeát, amelyeknek a diákjai az Oktatási Hivatal által hirdetett és koordinált versenyeken kiemelkedően szerepeltek. 

 

Vándorserleget kapott idén a legjobb városi általános iskola kategóriában az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, a legjobb vidéki iskolaként pedig a noszvaji Figedy János Általános Iskolát ismerték el. A művészetoktatási intézmények közül az egri Farkas Ferenc Zeneiskola lett a díjazott. Megyénk hat- és nyolcosztályos gimnáziumai közül a hatvani Bajza József Gimnázium, többcélú középfokú intézményként pedig az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium őrizheti egy évig a vándorserleget. 

A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusnak járó emlékplakettet ketten érdemeltek ki, Kassainé Csuti Dóra Zsuzsanna, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium pedagógusa, illetve Szabados Gyula, a Heves Megyei Szakképzési Centrum lőrinci Március 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója lett a díjazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában