Projekt

2022.06.11. 18:27

Maguk termesztik a zöldséget Tenken

Már fóliasátrat is állítottak, évek óta eredményesek.

M. H.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A helyben működő közintézmények számára maguk termesztik a zöldséget a településen a Start-munkaprogram segítségével. 

– A több éve eredményes kezdeményezést idén is folytatja az önkormányzat. Mezőgazdasági, illetve a helyi sajátosságokat támogató programban veszünk részt, idén pedig új elemmel is bővült a kis gazdaság – tudatta Szopkó Tamás polgármester. 

Jól működik a program a faluban
Forrás: HMH

Ennek a projektnek köszönhetően üzemeltet egy kis kertészetet a községben a helyhatóság. A zöldhagymát és a retket az idén már betakarították a fóliasátorból, most pedig a közfoglalkoztatási program támogatásából ötmillió forint értékben, valamint kilencszázezer forintos önrészből egy jelentős beruházást sikerült megvalósítaniuk. Tizennyolcszor tízméteres fóliaházat állíttattak fel. Az elmúlt évek jó gyakorlata, a paprika-, paradicsom-, uborkatermesztés mellett egyre nagyobb szükségét érezték a mezőgazdasági fejlesztésnek. Nagy segítség a fóliaház, amely az éjszakai lehűlésektől, vagy a szélsőséges időjárástól, esőzésektől, illetve a jégtől is megóvja a növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában