Országos bajnokság

2022.07.10. 21:03

A balatoni szerpentinen a veteránok + fotók

Először rendeztek hegyi felfutó versenyt Balatonban az oldtimer járművek részére.

T. B.

Oldtimer járművek mérettették meg magukat

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Huszonhárom motoros és negyvenkét autós indult vasárnap a Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokság a Gulf Kupáért balatoni futamán. Az eseményt már tavaly is meg akarták rendezni, de akkor elmaradt, így a kisebb rally futamoknak otthont adó útszakaszt először teljesítette az oldtimer mezőny. A veteránosok négyszer teljesítették a Balaton és Borsodnádasd közötti szerpentines útszakaszt, ebből kettő gyakorlásnak számított, s kétszer mért idővel teljesítették a pályát.

A járművek minden alkalommal a hegy balatoni lábától indultak. A lényeg nem a minél gyorsabb tempó volt, hanem az, hogy a két mért futam ideje minél közelebb legyen egymáshoz. A mezőnyben voltak magyar motorok, de természetesen nyugati, japán és KGST-gyártmányok is. Az autók között többségben voltak a KGST-s márkák képviselői, unikum volt a néhány éve újjáépített Rába versenykamion indulása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában