Fotóklub

2022.07.13. 06:17

A Mátrába és a szlovákiai Fülekre is kirándulnak majd a fotózás szerelmesei

Az 1958-ban alakult Heves Megyei Fotóklub 1993-ban rendezte meg először az amatőr képírók körében népszerűvé vált nyári fotótáborát.

Szilvás István

Fotótúra a szilvásváradi Szalajka-völgyben (2019)

Forrás: Heves Megyei Fotóklub (archív fotó)

– Erre a szakmai továbbképzésre az országban működő klubok, szakkörök vezetőit invitálták meg. Később már a klubtagok is bekapcsolódtak, a győri Magyarósi Péter például eddig az első kivételével valamennyi táborban részt vett. Időközben Rimaszombatból, Kassáról, Komáromból, Homonnáról, Ungvárról, Csíkszerdáról és Újvidékről is jelentkeztek fotósok – pillantott vissza Demeter Pál annak kapcsán, hogy – a járványos évek után - július 11. és 16. között tartják meg a XXIX. Egri Fotóművészeti Alkotótábort.

Vetített képes előadáson a fotótábor résztvevői (2019)
Forrás: Heves Megyei Fotóklub (archív fotó)

Mint a Heves Megyei Fotóklub elnöke elmondta, most a 15-20 helyi mellett kilenc vendégfotós vesz részt a tábor munkájában. A program a megyei klub bemutatójával kezdődik, majd Molnár László, Magyarósi Péter, Kállay László és Demeter Pál kollekciójával, illetve Jakab Tibor Kincsem tó című könyvével ismerkedhetnek a jelenlévők. A táborlakók fotózhatnak majd Sástón, Mátraházán és Kékes-tetőn, s ellátogatnak a szlovákiai Fülekre is.

Egri fotósétán a fotótábor résztvevői (2019)
Forrás: Heves Megyei Fotóklub (archív fotó)

Az önképzés fő témaköre a műtermi és a természetfotózás, valamint a képmódosítás technikája. Az utóbbiról Horváth Imre, a MAFOSZ elnöke tart előadást. Az elméleti foglalkozásokat az egri Tünde Fotó és a füleki Antal Fotó műterembe tett látogatás, továbbá termékbemutató, modellfotózás egészíti ki.

Műhelymunka Eifert János fotóművésszel (2015)
Forrás: Heves Megyei Fotóklub (archív fotó)

A szakmai hét fotópályázattal, képfeldolgozással, továbbá az 50-51. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle kollekciójának a bemutatásával zárul. 

Az egri Nagy Péter és fotóstársai a Somoska bazaltomlásnál (2019)
Forrás: Heves Megyei Fotóklub (archív fotó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában