Verseny

2022.07.26. 20:34

Bearanyozták a napot a maklári versenyzők a nemzetközi bajnokságon

A Nemzetközi Nyílt Kötélugró Bajnokságon a Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői aranyérmet szereztek.

HEOL

A büszke győztesek

Forrás: Maklári Bosch Kötélugró Klub/Facebook

A győzelem hírét a klub Facebook-oldalán jelentették be. Mint írják, a négy egyköteles szám eredményei alapján aranyérmet, a négy duplaköteles szám után ezüstérmet szereztek a versenyzők.

A 2022 Nemzetközi Nyílt Kötélugró Bajnokság bajnokai csapatban a 15 év alatti korosztályban, Prokaj Boglárka, Úri Emese, Holló Emma, Magyar Sára, Kaló Lara és Mester Zselyke.

A kötélugrás zenével összhangban végrehajtott látványos, akrobatikus elemekkel tűzdelt koreográfia - írja a klub a hivatalos honlapján. Különböző vizsgálatokkal, tesztekkel kimutatták, hogy két perces folyamatos szökdelés kötélhajtással, élettani hatásait tekintve felér tíz perces folyamatos futással. Az ütemes mozgás (zenével történő összhang) viszont az idegrendszerre fejti ki jótékony hatását. 40-45 évvel ezelőtt kezdték ismét használni az USA-ban ezt a nagyon régi sporteszközt, az ugrókötelet, a szív- és keringési szervrendszer megbetegedéseinek rekreációjaként. E rekreációs program keretében hívták életre a régi-új sporteszközt, az ugrókötelet, s találták ki azt a sportágat, amelyet ma kötélugrásnak (rope skipping) nevezünk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában