Felújítás

2022.07.15. 08:48

Egyirányúsítják Gyöngyösön a forgalmas Kossuth Lajos utcát

Újabb fejezet indul a nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó belvárosi útfelújításokban

Sz. Sz. I.

A nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó belvárosi utak felújítása az ütemterv szerint halad

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Kossuth Lajos utcában folytatódik Gyöngyösön a város nyugati elkerülő útjához csatlakozó belterületi utak felújításának második üteme. A város önkormányzata arról adott hírt, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló rekonstrukció során, a forgalomtechnikai terv szerint, a jelzőtáblák kihelyezését követően július 15-étől egyirányúvá válik a forgalom a Kossuth Lajos utcában, ahol félpályás útlezárás mellett dolgoznak majd a szakemberek. A forgalmat a 24-es főút felől a Petőfi Sándor utca felé engedik, amely már teljes szélességében járható. Munkavégzés zajlik jelenleg a Vasút utcában is, a Kossuth Lajos utca és a vasútállomás közötti szakaszon, amely várhatóan a hónap végén elkészül. Azután következik sorra a Kossuth utca 24-es főút és a Vasút utca közötti szakaszának építése.

A gyöngyösi önkormányzat közleménye szerint várhatóan a jövő héten megnyitják az utat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Gyöngyös-patak hídja közötti szakaszon, ami jelentősen javít a forgalmi helyzeten. Az önkormányzat a közlekedés könnyítésére korábban kétirányúvá tette a Gyöngyöspatak utcát az iskola mögötti szakaszon. A hónap végéig folyik munka a Damjanich János utca Deák Ferenc és Kálvária utca közötti szakaszán, a Deák Ferenc utcai kereszteződésben körforgalmat is kialakítanak.

A lezárt szakaszokra csak a helyben lakók, a közfeladatot ellátó járművek, a mentők, a tűzoltók és a rendőrség, valamint az áruszállítást végzők hajthatnak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában