Program

2022.07.28. 16:43

Helyben és ingyen vállalják az ebek ivartalanítását Kerecsenden

Az elmúlt két évben csökkent a kóbor kutyusok száma a községben, ám még mindig van mit tenni a felelős állattartásért.

B. K.

Az Ózd melletti Arlón a napokban huszonhat kutyust láttak el a napokban

Forrás: Facebook

 A feladatot a Felzárkozó Települések Programhoz csatlakozó Világítani Fogok Egyesület vállalta, amikor először hirdette meg a településen az ebek ingyenes ivartalanítási akcióját. Azóta több alkalom is nyílt erre, s hamarosan helybe érkezhet az ingyenes segítség, ha kellő számú ebtartó jelentkezik a Máltai Állatmentők által felkínált ivartalanítási akcióra.   

Aki korábban regisztrált a programra, utóbb hálásan nyugtázta, hogy négylábú kedvence szakszerű műtét után, chippel ellátva, a szükséges oltásokkal, s a féregtelenítéssel került haza gazdájához, úgy, hogy nem került pénzébe. 

A kezdeti idegenkedés után a jó tapasztalatok birtokában egyre többen gondolták úgy, hogy élnek a szervezet által felkínált lehetőséggel.  
Most újabb lehetőség kínálkozik a helyi ebtartók számára - adták hírül a szervezet Facebook oldalán. 

Tizenöt jelentkező esetén a helyszínre települ a máltai műtőbusz, és ott látja el az állatokat. - Ahhoz, hogy a már eddig bejelentett kutyusok műtétje megtörténhessen, még  tizenöt jelentkezőt kell találnunk, mert harminc páciens szükséges ahhoz, hogy a műtőállomás Kerecsendre érkezzen. Az eljárás előnye, hogy a kutyákat nem kell elszállítani, idegen helyen tartani, így ez a kockázat már nem lehet akadálya az ivartalanításnak - írják a Jelenlét Pont munkatársai.  

Az érdeklődök a 06/ 70/ 788 5671-es telefonszámon jelentkezhetnek Kökényné Nemoda Enikőnél.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos elszegényedett településen van jelen, ahol a rászoruló emberek támogatásán túl igyekszenek a gazdátlan vagy nem megfelelőlen gondozott kutyák sorsára is megoldást találni.

A Máltai Állatmentők csapata a legutóbb az Ózd melletti Arló községbe települt ki mobil ivartalanító egységével. A helyszínen huszonhat kutyust sikerült ivartalanítani. Emellett megkapták a chipet, a veszettség elleni oltást és a külső-belső parazitamentesítést is elvégezték rajtuk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában