Elismerés

2022.07.18. 15:22

Heves megyei főlevéltárost tüntettek ki

Dr. Kovács Melindát, a Magyar Nemzeti Levéltára (MNL) Heves Megyei Levéltárának főlevéltárosát a Dóka Klára-díj I. fokozatával tüntették ki a napokban.

F. V. E.

Dr. Kovács Melinda, a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltárának főlevéltárosa

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Levéltárosok Egyesülete (MLE) által 2013-ban alapított szakmai díj három fokozattal rendelkezik, s Dóka Klára nagy tekintélyű levéltárosról kapta a nevét. Első fokozatát a szakirányú felsőfokú végzettséggel, legalább 10 éves levéltárban eltöltött munkaviszonnyal rendelkező, (fő)levéltáros munkakörben dolgozók kaphatják.

Dr. Kovács Melinda négy évtizeden át nagy szakmai elhivatottsággal és elmélyült hozzáértéssel végzett, több levéltári munkaterületen is kifejtett, kiemelkedő színvonalú munkája, valamint munkahelyi közösségformáló tevékenysége, és intézményéhez mindvégig hűséges, példamutató levéltárszakmai pályafutása elismeréséül kapta meg a díjat, tájékoztatta portálunkat Varga Zsolt, a MNL Heves Megyei Levéltára igazgatóhelyettese, főlevéltárosa. Az MLE székesfehérvári vándorgyűlésén vehette át az elismerést. 

– Nagyon örültem a díjnak, és váratlanul ért, mert nem tudtam róla, hogy felterjesztettek. Minden évben több levéltárost jelölnek erre az elismerésre, és ebben az évben én is kitüntetettek között voltam, épp a negyven éves munkaviszonyom lezárása és a nyugdíjbavonulásom előtt – mondta el portálunknak dr. Kovács Melinda. Hozzátette, bár elismerésként gondolt erre a díjara, mégis az az igazi, amit azoktól az emberektől kapott, akiknek munkája során segített az évek alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában