Illegális hulladéklerakás

2022.07.12. 16:41

Hulladékszállítónak adják ki magukat, így verik át a megbízót Egerben

Amennyiben a hulladék eredete bizonyítást nyer, az illegális hulladékot elhelyezőkön kívül az eredeti tulajdonosa is felelősségre vonható.

Szabadi Martina

Forrás: Nemes Robert/Heves Megyei Hírlap

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy magánszemélyek, egyes esetekben cégnek adják ki magukat és lomtalanítási szolgáltatást hirdetnek különböző internetes felületeken és nyomtatott szóróanyagokban – tájékoztatott az egri önkormányzat. 

– Kérjük, az ilyen típusú szolgáltatásokat csak abban az esetben vegyék igénybe, ha minden kétséget kizáróan meg tudnak bizonyosodni arról, hogy a hulladékot az elszállító legális körülmények között ártalmatlanítja, adja le. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján egyes hirdetők a lakosság bizalmával visszaélve az elszállított hulladékot közterületen illetve a város külterületein helyezik el. Önkormányzatunk több esetben is tapasztalta, hogy az ilyen típusú üzletszerű tevékenység eredményeként  városszerte nagy mennyiségű illegális hulladék halmozódik fel, melynek elszállításáról önkormányzatunknak kell gondoskodnia – részletezték tapasztalataikat. 

Hangsúlyozták, hogy amennyiben a hulladék eredete bizonyítást nyer, az illegális hulladékot elhelyezőkön kívül az eredeti tulajdonosa is felelősségre vonható függetlenül attól, hogy szemetét jóhiszeműen szállíttatta ezekkel a hirdetőkkel. Kiemelték, hogy a lakossági hulladék leadására díjtalanul van lehetőség a lakossági hulladékgyűjtő udvarban a Homok utca 26. szám alatt, minden hétköznap tíz és tizennyolc óra között valamint szombaton nyolctól tizenhat óráig. Ezen túl Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. évente egy alkalommal térítésmentesen elérhető, házhoz menő lomtalanítást is vállal, a részletek a cég honlapján elérhetőek. 

Kérik a város lakóit, vegyék igénybe az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szolgáltatását vagy ha mást választanak, mindenképpen bizonyosodjanak meg arról, hogy az azt elszállító legálisan, például mérlegjegy kérésével szabadul-e meg a hulladéktól.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában