Csereüdültetés

2022.07.18. 17:28

Kékestetőt és a Tisza-tavat is megjárták a Markazra látogató felvidéki gyerekek

A szlovákiai Csécs iskolásai évek óta járnak csereüdültetésre a Mátraaljára.

Sz. Sz. I.

Négy napot töltött Markazon a közelmúltban a szlovákiai Csécs iskolásainak csoportja, számolt be lapunknak Holló László markazi polgármester.

– A két testvértelepülés rendszeresen szervez csereüdültetést a hetedik-nyolcadik osztályosoknak. Idén rendhagyó módon, a Via Carpatia pályázatnak köszönhetően, a markazi gyerekek már augusztus utolsó hetében viszonozhatják a látogatást Felvidéken – közölte Holló László polgármester.

Hegedűsné Kis Tünde markazi népművelő arról beszélt, hogy a hagyományos cseretáborozás alatt a felvidéki gyerekek megismerték a falut és környékét.

– Megmutattuk nekik Kékestetőt, majd a Tisza-tó természeti paradicsomában is jártunk velük, a záró napon pedig Gyöngyösön kalandoztunk. Egyúttal ellátogathattunk a Mátrai Erőműbe is, ahol Bárdos Béla vezette körbe a csoportunkat. Vitorlázhattunk a markazi tavon, köszönhetően az Mátra Sporegyesület vízi szakosztályának. A gyerekek és kísérőik is nagyon jól érezték magukat nálunk, s az ittlétük során gyorsan barátságot kötöttek a mi gyerekeinkkel – foglalta össze Hegedűsné Kis Tünde. 

képaláírás: A markazi és a csécsi gyerekek között hamar barátság szövődött Forrás: Hegedűsné Kis Tünde/beküldött fotó
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában