Tervek

2022.07.29. 10:20

Megépül-e valaha a terpesi víztározó?

A Pétervásárán és a kistérségben élők évtizedek óta dédelgetnek egy álmot: a terpesi víztározó megépítését.

B. K.

A víztározó tervezett helye

Forrás: petervasara.hu

Ez turisztikai és árvízvédelmi szempontból is fontos lenne, az idei aszályos nyár pedig újra ráirányította a figyelmet a hazai vízgazdálkodás átgondolására. Eged Istvánt, Pétervására polgármesterét megkérdeztük, van-e remény a tározó megvalósítására?

– A hatvanas évek óta számos terv készült erre, ám pénzhiány miatt mindig elodázták a megépítését. Én bizakodó vagyok, soha nem adtam fel a reményt, hogy egyszer megvalósulhat a beruházás - mondta el portálunknak. - Azért is optimista vagyok, mert a város hosszú távú fejlesztési céljai közé tartozó ipari park tervezése során vízügyi szakemberek is felkerestek bennünket, hogy egyeztessünk a területről. Ennek hátterében az áll, hogy újra hozzáláttak a tározó megvalósításához szükséges tanulmányok elkészítéséhez. Mivel óriási beruházásról lenne szó, amely érintené a környező településeket is, minden bizonnyal hosszabb távú tervezési folyamatról van szó, és a források előteremtése is sem egyszerű a jelenlegi gazdasági helyzetben.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában