Előzetes

2022.07.13. 15:39

Negyvenedszer is várja az érdeklődőket az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Csütörtökön kezdődik és ismét személyes találkozások helyszíne lesz a már negyven esztendeje, 1982 óta megrendezett Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat.

Heol

Ternyák Csaba egri érsek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

A részvevőknek a jubileumi hálaadáson túl örömre ad okot az is, hogy a lelkigyakorlat vezetője, Kerényi Lajos piarista atya kettős jubileumot ünnepel, hiszen 95 éves és hetven éve szolgál papként.

– A szentmisék és lelki programok mellett ezúttal is lesznek kiscsoportos beszélgetések, műhelyek, tanúságtételek és koncertek. A jelenlévők többek közt találkozhatnak majd Ternyák Csaba egri érsekkel, Marton Zsolt váci megyéspüspökkel, Böjte Csabával, Roska Péter atyával és Dr. Fodor Rékával - Afrékával és férjével Greguss Sándorral is. Ezen kívül több lelkiségi mozgalom és szerzetesrend képviselőivel szintén, de lesz még lézer show és fellép László Attila, valamint táncházat tart az Esztenás zenekar – tájékoztatták portálunkat a szervezők.

– Keresztény fiatal! A helyeden vagy? Tudod mi lett és lesz ennek az eredménye? A féktelen szabadosság, aminek akadály az Isten és a parancsolatok. És íme: tömegesen jönnek az értelmetlen és reménytelen életük miatt öngyilkosságot kísérlők, a depresszióssá vagy kényszerképzetessé válók. Megjelennek a pénznek és hatalomvágynak, a háborúknak milliárd és milliárd elhervadt virágai, az ösztönöktől való függés keserű áldozatai – írja Kerényi Lajos piarista, a lekigyakorlat vezetője meghívó levelében. 

Mint fogalmazott a négy napon keresztül, vasárnapig tartó kifejezetten tinédzsereknek és fiatal felnőtteknek szóló eseménysorozaton felkészülnek arra, hogy okosan, lelkesen hogyan helyezzék vissza sokszor vergődő fiatal szívekbe a Jóistent. 

Az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat teljes programja letölthető innen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában