Átadás

2022.07.07. 10:59

Noszvajon lassan nem lesz rossz út

Megújul az Eger-Bogács összekötő út.

Sz. M. L.

Sivák László, Pajtók Gábor és Szabó Péter

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A noszvajiakon kívül alig alig tudják, milyen állapotok uralkodtak itt, jócskán indokolt volt a közlekedési infrastruktúra megújulása. A kormányzat határozott vidékfejlesztési stratégiáján keresztül nyílt lehetőség minderre – mondta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában és a Magyar Falu Program keretében megújult az Eger-Bogács összekötő út 1,5 kilométeres szakaszának átadóján.

–Az út 209 millió forintból vált korszerűvé – tette hozzá. – Nem csupán a helyiek, hanem a turisták, az átutazók érdeke is. Eger agglomerációjában nő a lélekszám, tehát megyeszékhely és térsége fejlesztéséről együtt kell gondolkodni, bizakodom, hogy e tekintetben változás lesz. Ebben az egyetemnek is kulcsszerepe lehet, mint szakmai háttér. A Magyar közúttal és a polgármesterekkel összehangoltuk a felújítási elképzeléseket. Bízom benne, hogy a közeljövőben a többi Eger környéki rossz állapotú út is megújul. Itt nem volt nehéz építeni, minden település elé példaként állítom a noszvaji vezetés gondolkodását.

 

Szabó Péter, Noszvaj polgármestere megköszönte a helyieknek a türelmét, a kivitelezőnek a minőségi munkát és a magyar közútnak, illetve dr. Pajtók Gábornak a támogatást.
– Noszvaj lassan eléri a kétezres lélekszámot, s a környékbeli településekkel együtt közel nyolcezer ember közlekedik ezen az úton. Talán sokan nem tudják, de Bogács és Noszvaj éves turizmusa az egri felét adja. Még van egykilométeres szakasz a Deák Ferenc úton, ami nem újult meg, reméljük, erre is mihamarabb sor kerülhet – mondta. 
Sivák László, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője közölte, mindez magyar forrásból valósult meg.

Megújult az út ezen szakasza
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Kétezer-ötszáz tonna aszfaltot épített be a kivitelező, megújult többek között a vízelvezetés, a járda, a szegélyek. Még 2019-ben indult a folyamat, amelyet a jövőben is folytatunk: idén már egy 3,3 kilométeres szakasz tervezése Eger irányába folyamatban van. Ütemezetten szeretnénk folytatni erre és Bogács irányába is a felújítást – tudatta az osztályvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában