Felvételi

2022.07.21. 20:43

Örömkönnyek és boldogság a pontváró bulin Egerben + fotók, videók

Ismét megrendezték a Pont Ott Partit, azaz a felsőfokú tanintézményekbe felvételizők ponthatárváró buliját Egerben.

M. H.

Megtöltötték a Líceum előtti teret a felvételi ponthatárok kihirdetésére várók

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy téren rengeteg fiatal gyűlt össze izgatottan, hogy megtudja, melyik egyetemre vagy főiskolára vették fel. A ponthatárokat este nyolc órától tették közzé az óriási LED-kivetítőn, az izgatott megjelenteket addig is zenés és egyéb programok várták. Mindemellett számos kitelepült kereskedelmi egység is színesítette az eseményt. Jelen volt a helyszínen a Bodega Bisztró is, amelynek munkatársai hamburgerrel, popcornnal, nachossal, sörrel, üdítővel és persze az eszterházys borokkal is készültek.

Nyolc órához közeledve egyre feszültebbé vált a légkör, s amikor nyilvánosságra hozták a ponthatárokat, minden szempár a hatalmas kivetítőre tapadt. Amint elhangzottak a felvételi mutatók, többen örömkönnyekben, vagy ujjongásban törtek ki a pozitív hír láttán. A diákok – a már korábban jól bevált gyakorlat szerint – SMS-ben is közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhattak a ponthatárokról.

 

Az ujjongó fiatalok közül portálunknak sikerült néhányukat megszólaltatni.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egri Dobó István Gimnázium lánykülönítménye várt éppen lélegzetet visszafojtva, amikor kiderült, hogy valamennyien sikeresen vették ezt az akadályt. Balogh Csenge, a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatja majd a tanulmányait nemzetközi kapcsolatok szakon, míg Szecskó Dorinát Pécsre viszi az élet, ahol jogásznak tanul majd. Györki Kata szintén Pécsett részesült a továbbiakban képzésben, s ha megszerzi a diplomát, akkor jogász lesz. Tajti Balázs építészmérnöknek készül, míg Sike Fannit a fővárosban a Semmelweis Egyetem várja a dietetikus szakra.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A leendő hallgatók mindannyian nagyon boldogan nyilatkoztak, utána pedig a feszültséget levezetve buliztak tovább éjjelig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában