Hulladékkezelés

2022.08.03. 13:33

Bálványfa, gyalogakác is terjed; illegális hulladéklerakók ellen küzdenek Ostoroson

A polgármester azt kéri, hogy kövessék a szabályokat, vagy komposztáljanak az ostorosiak.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Napjaink egyik legnagyobb kihívása az illegális hulladékelhelyezés elleni küzdelem. Ostoros önkormányzata a település külterületén található zöldhulladék-lerakókat szeretné felszámolni – tette közzé Böjt László polgármester.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a zöldhulladék elhelyezése is illegális hulladéklerakásnak számít, ami akár több tízezer forintos bírság kiszabását vonhatja maga után. Hozzátette, ez komoly probléma a természeti területekre nézve, mert egyrészt fokozott tűzveszélyt jelent, másrészt elősegíti az invazív növényfajok, például a bálványfa, gyalogakác, parlagfű, keserűfű terjedését is. Arra is kitért, hogy nemcsak a közterületen elhelyezett hulladékkal valósul meg a településen a szabálysértés, hanem akkor is, ha valaki más területén, nem a kijelölt lerakóhelyen rakja azt le.

A községvezető kéri a polgárokat, hogy keletkezett zöldhulladékot komposztálják, vagy vegyék igénybe a hulladék-kezelő egrihulladek.hu honlapon is ismertetett szabályok szerinti szállítást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában