Egészségügy

2022.08.15. 09:47

Csúcstechnológiás onkológiai és kardiológiai gépek beszerzésére nyert támogatást az egri kórház

Komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad az egri kórház, amely a régió kardiológiai és onkológiai csúcsellátó intézménye.

HEOL

A Markhot Ferenc Kórház

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet kiemelt célja a betegellátás lehető legmagasabb színvonalú biztosítása. Az egészségügyi intézmény  a régió kardiológiai és onkológiai csúcsellátó intézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának a szakellátását biztosítja. A kórház komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, ennek megfelelően elengedhetetlen a legmodernebb technológiát jelentő eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése.

Minderről hétfőn kiadott sajtóközleményben Szegedi Erzsébet, a Markhot kórház sajtóreferense tájékoztatta a portálunkat.

A kommunikációs szakember közölte, hogy a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 394,72 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, amelyet az egészségügyi létesítmény az onkológiai és kardiológiai ellátás fejlesztésére fordíthat. A támogatási összeg segítségével beszerzett új, csúcstechnológiás onkológiai és kardiológiai gépek, valamint berendezések mindenképpen növelik a betegellátás színvonalát. A beruházás kitűzött célja, hogy az onkológiai és kardiológiai ellátás vezető regionális intézményében a legmodernebb technológiák támogatásával történjen a páciensek gyógyítása.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a fejlesztés eredményeként a kórház modern diagnosztikai eszközöket szerez be, illetve jelentős mértékben fejleszti a személyre szabott onkoterápiás eljárásait, amelyek segítségével javulhat a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága. Az intézmény ennek köszönhetően az eddigieknél jóval több beteget tud magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti majd a várólistákat és erősítheti a betegek elégedettségét.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)„Eszközfejlesztések a Markhot Ferenc Kórház az onkológiai és kardiológiai ellátásában” című támogatási szerződés szerint. Ennek keretében 394,72 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az intézmény. A projekt a tervek szerint 2023 februárjára zárul le.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában