Sajtótájékoztató

2022.08.16. 15:31

Felújítanák az érsekkerti játszóteret és környékét

A játszótér műemléki környezethez igazodó teljes megújítását szorgalmazza dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő.

Sz. M. L.

Dr. Pajtók Gábor

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Június 30-án  tárgyalta a közgyűlés az Eger Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját, illetve a TOP-forrásokkal kapcsolatos programtervet. Néhány technikai hiba miatt újra kell tárgyalni ezt. Javaslom a polgármesternek a játszótér műemléki környezethez igazodó teljes megújítását – mondta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben.
– Abban konszenzus alakult ki, hogy a játszótér mostani állapotán fejleszteni kell, négy unoka nagyapjaként nekem is ez a véleményem. Európai szintű illemhely, mosdó és szoptatásra vagy akár szolgáltatásra alkalmas hely kialakítására is szükség van. Mindez nagyjából 600 millió forint. Úgy gondolom, ha most nem kerül be a top plusz programtervbe, akkor a következő fél évtizedben nem biztos, hogy lesz rá forrása a városnak – fogalmazott.

Hozzátette, szerinte a finanszírozást az élhető város programján belül, a projektek átcsoportosításával lehetne megoldani. Az adrenalinparkra szánt 700 millió forinthoz például hozzá lehetne nyúlni, hiszen az a projekt például megvalósulhatna az Aktív Magyarország Programon belül.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában