Szüreti felvonulás

2022.08.20. 16:55

Felvonulással és vigassággal nyitották meg az idei szüretet Gyöngyöstarjánban + fotók

Hosszú szünet után tavaly élesztették újra a községben a régi hagyományt.

Sz. Sz. I.

Remek hangulatban telt a szüreti mulatság

Forrás: Czímer Tamás/HMH

Sok év szünet után tavaly rendeztek újra szüreti felvonulást a településen. Csakúgy, mint az elmúlt évben, idén augusztus 20-án is a gyöngyöstarjáni és a környező településekről érkezett, népi öltözetet viselő lovasok haladtak az ünneplők élén. Őket a Világos Szándékkal Gyöngyöstarjánért Egyesület követte gazdagon díszített szőlő-, illetve szalaggúlával. A szalagok végeit tartva kisgyermekek vonultak a menetben. A sorban a Gyöngyöstarjáni Pávakör Egyesület következett, őket a Nagyik és Unokák Énekkar követte. Valamennyien helyi népviseletbe öltözötten, énekszó mellett kínálták borral, szőlővel a nézőközönséget. Felvonult a település önkormányzata, s a délutáni Tarjáni Szüretkezdő Vigasság fellépői közül a gyöngyösi BlackJam Sportegyesület Hip Hop Tánciskola is. A helyi tűzoltó egyesület járművét nemzeti színű lobogókkal feldíszített traktorok követték. A négy régi Dutra és a modern John Deere traktor zárta a menetet, amelyet több érdeklődő körbekísért a településen.

Forrás: Czímer Tamás/HMH

A felvonulás után azon melegében a színpadon termettek a gyöngyösi hip-hop táncosok, s a közönség nagy megelégedésére mutatták be produkciójukat. A délután zenei kínálatából a sztárvendégek sem hiányoztak, Gáspár Laci és Gergely Róbert is a publikum elé lépett, továbbá zenélt a Lilin Akusztik Zenekar, Mr. Rick, a Cozombolis trió is. A koncertek után utcabálon táncolhattak a vigasságra látogatók, a talpalávalóról Babus Dávid gondoskodott.

A helyi egyesületek ínycsiklandó falatokkal, gulyásleves főzésével, macok, sült kolbász, lángos, palancsinta sütésével gondoskodtak arról, hogy senki ne maradjon éhes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában