Beruházás

2022.08.26. 13:55

Noszvajon a takarékoskodás jegyében csúszik a bölcsőde nyitása

A noszvaji két csoportos bölcsődének egyénként a pályázati feltételek szerint csak jövő ősszel kellene nyitnia, de korábbra tervezte az önkormányzat.

Sz. M. L.

2023 második negyedévére várják a bölcsőde megnyitását

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ahogyan említettük, folyamatosan közöljük a lakossággal az energiaválságra vonatkozó intézkedéseinket. Ennek megfelelően, a tervezett bölcsőde megnyitását 2023 második negyedévére toljuk. Ezzel ugyanis mintegy tizenöt millió forint értékű gáz és elektromos áramot tudunk megspórolni. Közben természetesen dolgozunk az épület gázfűtésről egyéb fűtési módra való átállásán. Kérem a lakosság megértését ezzel kapcsolatban – adta hírül Szabó Péter polgármester. 

A noszvaji két csoportos bölcsődének egyénként a pályázati feltételek szerint csak jövő ősszel kellene nyitnia, de korábbra tervezte az önkormányzat. A mostani döntéssel viszont nem csak spórolnak, de több időt is hagynak maguknak az eszközökhöz szükséges közbeszerzési eljárásra. 

Mint ahogy arról már beszámoltunk, egyre több bölcsőde és óvodafejlesztés valósul meg a térségünkben. Szombaton Egerszalókon - az ottani szüretindító ünnepi rendezvény részeként - nyitja meg kapuit a gyermekek és a szülők előtt az új, tizenkét férőhelyes, vagyis egycsoportos bölcsőde. Ez az intézmény Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül valósul meg. Annyit már tudhatunk, hogy az akadálymentes épület tetőzetére a működési költségek csökkentése érdekében napelemes rendszer is került a beruházás részeként. A legkisebbeket ellátó egerszalóki intézmény több mint százötvenhárommillió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, és szeptembertől fogadja majd a gyermekeket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában