Ivóvíz

2022.08.01. 09:49

Őszre megújul a vízhálózat Váraszón, addig előfordulhat vízhiány

Az észak-hevesi térség számos települése mellett Váraszón is akadozott a vízellátás az elmúlt időszakban.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

 A problémával kapcsolatban a térségben szolgáltató ÉRV Zrt-től kért és kapott tájékoztatást Vince Ferenc polgármester. A lakossághoz írt bejegyzésében a következőkre hívta fel a figyelmet. A váraszói ivóvízminőség javítása érdekében folyamatban lévő felújítás miatt jelenleg a Mátra térségéből kapják az ivóvizet. Ennek az ellátási területnek Váraszó van a legtávolabbi pontján, ezért, ha valamilyen műszaki probléma lép fel, a rendszer itt töltődik fel legkésőbb, valamint itt érződik legkorábban a nyomásesés. A falun belül is a Rákóczi és a Szabadság út felső részén jelentkezik először a nyomásesés, a vízhiány. Az elmúlt aszályos napokban is itt volt a legtöbb panasz.

Arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben a leírtakat észleli, az ingyenesen hívható ÉRV hibajelentő számot hívják – 06-80/22-42-42 –, vagy munkaidőben a helyi önkormányzatot a 06-36/572-011, 06-36/572-012-es telefonszámon. 

Arról is tájékoztatták a helyieket, hogy a községben zajló ivóvízhálózat-felújítás befejezéséig, november 27-ig kapják az ivóvizet a Mátra térségéből, utána üzemel a saját felújított rendszer, ami sokkal biztonságosabbá teszi az ellátást. Addig, az esetlegesen előforduló problémák miatt kérik a lakosság türelmét és megértését. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az aszályos időszak miatt takarékoskodjanak az ivóvízzel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában