Vízhiány

2022.07.27. 15:46

Gyakoriak a csőtörések Észak-Hevesben: a szolgáltató mindent megtesz, hogy elkerülje ezeket

A nagy hőségben még nagyobb gond a vízellátás akadozása.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Idén nyáron egymást követték a csőtörések, komolyabb meghibásodások a pétervásárai térség településein, nem kis bosszúságot okozva a lakosságnak. Főként a rekkenő hőségben viselte meg az embereket a vezetékes víz hiánya. 

Az elmúlt héten Parádon, Bodonyban, Recsken, Mátraballán, Mátraderecskén is akadozott a vízellátás, de Pétervásárán és a környékbeli községekben is előfordult vízhiány rövidebb-hosszabb ideig.

Ivádon pedig vízkorlátozást rendeltek el.  Ennek okairól a heol.hu is beszámolt. 

Kíváncsiak voltunk, hogy az ÉRV Zrt. szolgáltatási területén milyen műszaki állapotban vannak a vezetékek és hogy milyen ütemben tervezik ezek karbantartását, felújítását. Kérdéseinkre az ÉRV Zrt. az alábbi választ juttatta el szerkesztőségünknek.

Az ÉRV Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. szakemberei a hálózaton keletkező hibák elhárítását minden esetben fokozott figyelemmel kezelik annak érdekében, hogy a lakosság a lehető legkisebb mértékű kellemetlenséget szenvedje el. Az esetlegesen fellépő vízhiányok idejére lajtos kocsikat biztosítanak az érintett területen. A társaság Nógrád, Borsod-Abaúj Zemplén, Heves és Hajdú-Bihar megye több száz településén, mintegy 4000 km ivóvíz közműhálózatot üzemeltet és a biztonságos, minőségi és folyamatos szolgáltatás fenntartása érdekében kiemelt figyelmet fordít a hálózat rekonstrukciójára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában