Ünneplés

2022.08.06. 18:17

Réti Erika lett Felsőváros Csillaga 2022-ben

A Felsőváros Ünnepe elnevezésű program keretében hirdették ki szombaton délután, hogy a három jelöltre - Borbás László egyetemi oktató, Mező Attila, az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény karbantartója és a civil életben ismert Réti Erika - leadott közel nyolcszáz szavazat alapján dőlt el a cím sorsa. Réti Erika civil önkéntes munkájáért kapta meg idén a Felsőváros Csillaga-díjat.

S. S.

Réti Erika a díjjal középen

Forrás: Gál Gábor

A 2022-es csillag, Réti Erika közösségi tevékenysége mintegy húsz éves múltra tekint vissza. Leggyakrabban közösségi rendezvényeken találkozhatunk vele: konferál, jó hangulatot teremt, interjút készít a vendégekkel. Önzetlen munkájával kiemelten segíti a fogyatékkal élőket és a Zöld Panel Egyesület Mozgásba hozzuk a közösséget című rendezvényét. Civil tevékenységéből kiemelkedő a családbarát munkahelyek kialakítása, valamint az országos elismertségű Három királyfi, három királylány - gyereket a magasba! elnevezésű program, melynek Heves megyei főszervezője.

A Nemzedékek terén immár kilencedik alkalommal megrendezett Felsőváros Ünnepének egyébként - dacára a kánikulai hőségnek - igen sok látogatója volt már a szombat délelőtti órákban is. 

A csillagavatón Minczér Gábor, Eger alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és jelezte: immár harmadszor vesz részt ezen a rendezvényen, s minden alkalommal elmondta már, hogy mennyire fontos itt, a Felsővárosban a közösségépítés.

- Az a pici kis magocska, amit a program indulásakor a szervezők, a rendezők elültettek, nagyon jó táptalajra lelt, kihajtott és mára már egy virágzó fává nőtte ki magát, s ennek a virágzó fának a termései önök, felsővárosiak - fogalmazott az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában