Kárelhárítás

2022.08.15. 09:10

Újabb vízhiány várható csőtörés miatt Mátraderecskén

Átmeneti vízhiány van csőtörés miatt Mátraderecske két útján. Már dolgoznak a hiba elhárításán.

B. K.

Forrás: Shutterstock

Sajnos két csőtörés is van jelenleg Mátraderecskén – közölte Forgó Gábor polgármester közösségi oldalán. Az Arany János úton és a Széchenyi úton történt a műszaki hiba. A szolgáltató munkatársai jelenleg a pontos hely beazonosításán dolgoznak. Amint ez sikerül, megkezdik a hiba elhárítását, ami várhatóan átmeneti vízhiánnyal jár majd. Kérik és előre is köszönik a lakosság türelmét!

Mint azt Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk, idén nyáron nem ez az első ilyen meghibásodás a helyi vízvezeték rendszeren. Csaknem tíz alkalommal kellett ideig-óráig nélkülözniük  az ivóvizet  a helyieknek. A szolgáltató  tájékoztatása  szerint az extrém szárazság  is oka annak,  hogy a talajmozgás miatt nem bírják a terhelést a csövek.

Nehezíti a helyzetet,  hogy ma délután négy óráig az áramszolgáltatás is  szünetel a községben a szokásos karbantartási munkálatok miatt. -  Mondhatnám, hogy ez az igazi  rezsicsökkentés, de  nem szeretnénk ezzel  tartósan együtt élni -  jegyezte meg  Forgó Gábor, aki hozzátette,  tetézi a bosszúságot,  hogy a Széchenyi  utca a  napokban kapott  új aszfaltburkolatot. 

Címkék#csőtörés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában