MIG-21

2022.08.06. 11:30

Vadászrepülőt vennél? Hatvanban megteheted!

Mindig is vágytál egy MIG-21-esre? Elképzelted, milyen jól mutatna a szovjet fejlesztésű vadászgép a kertben? Most itt a nagy lehetőség.

Az eladásra kínált MIG-21

Forrás: Facebook

Nem mindennapi hirdetésre bukkantunk a Facebookon böngészve. Hatvanban ugyanis eladásra kínálnak egy MIG-21-es vadászrepülőgépet. 

– A  repülő műszerezettség, hajtómű, illetve botkormány nélküli. Katapult ülés,  valamint az oldal panelek  megtalálhatóak benne – olvasható a felhívásban.

Kihagyhatatlan ajánlat?
Forrás: Facebbok

– A MiG-21 vadászrepülőgép a hidegháború egyik klasszikus fegyvere: 1950-es évekbeli kifejlesztését követően számos rendszeresítő ország légierejénél még 2020-ban is hadrendben van, egyszerű, nagy tömegben gyártott, jellegzetes deltaszárnyas kialakítású, gázturbinás sugárhajtóművel és utánégetővel, illetve katapultüléssel ellátott, egyszemélyes légiharceszköz. Fejlesztése az 1950-es évek első felében kezdődött a Szovjetunióban, a cél a MiG-15, -17, -19 széria jelentette vadászgépek lecserélése volt –  írja a Hadtörténeti Intézet. Egyik híres darabja, a rajzfilmfigurára hajazó Cápeti nevű a szolnoki RepTÁR múzeumban látható. 

Cápeti egy különleges MIG-21
Forrás: sonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában