Baba - mama

2022.08.01. 09:14

Zenés foglalkozással fejlesztik a szihalmi gyerekek ritmusérzékét

A Kis Bocs Baba-Mama klub tagjai a napokban tartott zenés, fejlesztő foglalkozáson élhették át a közös játék örömét, miközben mondókáztak és énekeltek.

F. V. E.

Zene és ritmus segíti a kicsik fejlődését

Forrás: HMH

A Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület által működtetett Baba-Mama klub iránt egyre többen érdeklődnek Szihalmon. A napokban megtartott legutóbbi zenés foglalkozáson 20 gyermek és 15 felnőtt vett részt. A programot egy szakember, Ágoston - Kiss Virág zongoratanár és kamaraművész tartotta.

– A Baba-Mama zenés foglalkozás lényege, hogy általa a szülők és gyermekeik a közös játék örömét élhetik át, éneklés és mondókázás közben – tájékoztatta portálunkat Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke.

A programon különböző ölbeli játékok, döcögtetők hangoztak el, és az aktívabb gyerekek energiáit sétáltatókkal vezették le. Nem maradhattak el a látványos, figyelemfelkeltő kiegészítők sem. Színes vászon és bábok segítették a dalos játékokat. Végig élő énekszó és hangszeres ukulele kíséret csendült fel, mely lekötötte a kicsik figyelmét.

Galyasné Dósa Katalin kiemelte, a szórakozáson túl az is fontos, hogy a foglalkozás minden része fejlesztően hat a gyermekek mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, valamint zenei hallására és hozzájárul szókincsük bővítéséhez. Erősödött általa a szülő és gyermek közötti kapcsolat, illetve a közösségi élettel is megismerkedhettek a babák.

– A nagy siker miatt – és mert nagyon fontosnak tartjuk az ilyen jellegű foglalkozásokat – szeretnénk folytatni a legkisebbek zenei foglalkozását – jegyezte meg az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában