Környezetvédelem

2022.09.22. 16:10

A bringásoknak finom reggeli járt Hatvanban

Szokás szerint a város két pontján ajándékozták meg a kerékpárosokat.

Sz. Sz. I.

Hatvanban az egészséges és környezetkímélő biciklizés népszerűsítése volt a cél

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön reggel jól járt Hatvanban, aki kerékpárral ment iskolába, munkába, boltba, ügyei intézésére. A korábbi évekhez hasonlóan a város két pontján is ingyen reggelivel várták a bicikliseket a képviselő-testület tagjai. Csokis croissant és gyümölcslé volt a menü. Az akció az Európai Mobilitási Hét részeként zajlott, célja a bringázás népszerűsítése volt, s a környezetkímélő közlekedés propagálásával egyben a környezet védelme is.
Az akcióval kapcsolatban Horváth Richárd polgármester már korábban is azt hangsúlyozta, hogy a gyorsan változó éghajlat nagy probléma. 

– A mindennapi életben mindannyian találkoztunk már azzal, hogy az időjárás egyre szélsőségesebb. Ennek az oka az, hogy a környezeti terhelés egyre nagyobb, és ez már látszik is a bolygónkon. Arra biztatunk mindenkit, hogy a maga szintjén tegyen valamit a környezetéért, a bolygóért – fogalmazott Horváth Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában