Népmese napja

2022.09.30. 15:33

A népmesék voltak középpontban, bébillérkedtek is az egri gyermekkönyvtárban pénteken

Benedek Elek szeptember 30-án született, ezen a napon tartják hazánkban a magyar népmese napját. Ebből az alkalomból országszerte számos programmal készülnek, az egri gyermekkönyvtárban is megünnepelték e jeles napot.

F. V. E.

A gyerekek élvezték a meséket

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A népmese napja célja, hogy a meseszerető emberek, így a könyvtárosok, az óvónők, valamint a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, és nem utolsó sorban a gyerekek is megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé ezen a napon.

A Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára évek óta foglalkozásokkal készül erre a napra a város óvodáival, iskoláival együttműködve. Ebből az alkalomból péntek délután a „Gyere mondok mesét neked”  című programmal készültek családoknak és egyedülállóknak, mesekedvelő fiataloknak, időseknek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az esemény célja nem más volt, mint együtt lenni, csak úgy, régimódian, jól érezni magukat mesemondó, mosolygó, derűs emberek társaságában. A szervezők mesével, tánccal, kézműves programmal, közös játékkal kívánták emlékezetessé tenni a résztvevők számára a népmese napját.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A pénteki esemény egyben évadnyitó programja a Bébillér családi mesekörnek, ahová továbbra is várjuk a bébillérkedni vágyókat, az érdeklődő családokat minden hónap második hétfőjén délután 5 órától. Tíz évvel ezelőtt, 2012-ben jelent meg a Manó Könyvek gondozásában a Mesélj nekem sorozat. A 18 kötetes tematikus mesegyűjtemény szerkesztője Luzsi Margó, az egri gyermekkönyvtár nyugalmazott vezetője, a Bébillér családi mesekör alapítója, aki több mint negyven éven keresztül mesélt kicsiknek és nagyoknak a könyvtár falai között. Hosszú esztendőkön át gyűjtötte tarsolyába a királylányos, sárkányos, tündéres, manós, boszorkányos meséket, amiket e sorozat lapjain adott tovább azzal a céllal, hogy mindenki tovább mesélhesse őket – tájékoztatta portálunkat Szécsényi Orsolya, a Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosa. 

A Bébillér családi mesekör 2022-2023 évi programja megtalálható a megyei könyvtár honlapján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában