Szövetség

2022.09.28. 14:13

Az egri egyetem is komolyan veszi a fenntarthatóságot, a PET-palack- és papírmentesség a cél

Tizennégy hazai egyetem, köztük az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) bevonásával szeptember 22-én Pécsen megalakult a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja, amely a jó gyakorlatok egymás közötti megosztását, közös akciók szervezését, valamint szorosabb együttműködés kialakítását teszi lehetővé a fenntarthatósági célokat szolgáló fejlesztések érdekében.

HEOL

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

A rendezvényen a platform tagok megegyeztek abban, hogy évente szerveznek majd közös akciókat, eseményeket, konferenciákat, melyek mind a fenntarthatóság jegyében zajlanak, valamint a nemzetközi kapcsolatrendszerükön keresztül lehetőséget teremtenek arra, hogy nemzetközi szakmai fórumokon és eseményeken is részt vegyenek - írta az EKKE.

Kiemelték: a legfontosabb célkitűzés, hogy a fenntarthatóságért elkötelezett magyar egyetemek a társadalom, a felsőoktatás és a tudományos közélet számára egyaránt hasznos eredményeket teremtsenek meg és érjenek el. Az idén ősszel újragondolásra kerülő képzési struktúrában a fenntarthatóság szemléletének erősítése elsődleges. Mindemelett közös célként említették a PET-palack- és papírmentességet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában