Energiaválság

2022.09.02. 17:19

Az egri pólólegenda szerint a polgármester ötlete a vízisportok megszűnését jelentené

Lehetetlen helyzetbe hozná az egri polgármester tervezete az egri vizes sportokat, így a vízilabdát is, véli Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke.

Tóthpál Zoltán

Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A színházakat és a strandot is bezáratná Mirkóczki Ádám annak érdekében, hogy az egriek terheit könnyítse az energiaválság idején, ezt maga a polgármester jelentette be péntek délelőtti sajtótájékoztatóján. Amennyiben a javaslat megvalósul, az nagyon érzékenyen érintené az Egri Vízilabda Klubot, és egyáltalán a vizes sportágakat Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke szerint.

– Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél kevesebb energiát használjunk fel, ugyanakkor úgy érzem, a polgármester egy kicsit alultájékoztatott az ügyben. Az Eger Termál Kft.-nek ugyanis hosszú távú gáz- és villanyszerződése van, ez pedig úgy gondolom, hogy biztosítja a működést az előttünk álló téli szezonban. Mindenben mi is partnerek vagyunk, ezt mutatja, hogy idén befejeztük a tető 300 millió forintos felújítását a Bitskey Aladár Uszodában – fogalmazott Szécsi Zoltán.

Az egriek ügyvezető elnöke kiemelte, amennyiben megvalósul a polgármester javaslata, az halálos ítéletként érintheti a vízes sportágakat a megyeszékhelyen.
– Furcsa dolog ezt mondani, de mi nem a polgármesterrel, hanem az Eger Termál Kft.-vel állunk közvetlen kapcsolatban, velük egyeztetünk a hasonló kérdésekben – vélekedett Szécsi Zoltán. – Nyilván felkészülünk minden forgatókönyvre, de abban biztos vagyok, hogy amennyiben megvalósul a polgármester javaslata, az gyakorlatilag az egri vizes sportok megszűnését jelentené. A Bárány uszoda vize jelenleg 25,2 fokos úgy, hogy még messze nincs itt a téli szezon. Ilyen körülmények között a gyerekek nyilván nem edzhetnek majd télen. Ráadásul az uszoda vizét minden hétvégén le kell engedni, vagyis meccseket eleve lehetetlenség lenne játszani úgy utánpótlás, mint felnőtt szinten.

– Stratégiai hiba lenne, ha megvalósulna Mirkóczki Ádám terve, hiszen az Eger Termál Kft. nem tudná kihasználni a gáz szállítására vonatkozó szerződését – tette hozzá Szécsi Zoltán, aki a jövőt illetően reálisan gondolkodik, és bízik abban, hogy nem lesz szükség drasztikus lépésekre.
– Reálisan úgy készülünk, hogy a strand 7-es medencéjénél a sátrat idén nem állítják fel, ezért TAO-s beruházásból már megkezdtük a Bárány uszoda fűtési rendszerének a kiépítését. Eddig ez 88 millió forintos beruházás, plusz ehhez jön még a vízforgató, amely nagyjából 35 millió forint volt. Azaz 120-130 millió forintot csak arra költünk, hogy energiatakarékosan üzemeljünk. Mindez év végéig remélhetőleg megoldja az utánpótlás csapataink helyzetét, de a vízilabda-szövetséggel közösen dolgozunk azon is, hogy plusz TAO-források bevonásával segítsünk az Eger Termál Kft.-nek abban, hogy a strand 7-es medencéjénél is felállíthassák a sátrat. Azért gondolkodunk ebben a megoldásban, mert úgy gondoljuk, a Bitskey uszoda üzemeltetése biztosított a már lekötött gázmennyiséggel – mondta Szécsi Zoltán.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában