Olaszrizling

2022.09.03. 18:56

A volt számvevőszéki elnök Egerszóláton lett borlovag + fotók

Szüreti felvonulás ugyan nem volt de az ünnepséget, a hozzátartozó kulturális programokkal megtartották szombaton Egerszóláton.

S. S.

Jó hangulatban telt a nap

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egésznapos program keretében köszöntötték a szüretet az egerszólátiak. A rendezvénynek - felvonulás híján - a helyi sportpálya adott otthont. Verebélyi György, a falu polgármestere portálunknak azt mondta, hogy fontosak ezek a közösségi rendezvények, annál is inkább, mert a járványidőszakban kicsit háttérbe szorultak a találkozások. A felvonulás mellőzését pedig az idősebbek kérték.

A rendezvény szervezésének egyik motorja, Tuza Ferenc a helyi polgárőr egyesület elnöke, az Egerszóláti Borlovagrend nagymestere szerint igen jó hangulatban kezdődött és mindvégig így is tartott a település szüreti összejövetele. Ő maga is részt vett például - polgárőr társaival - a kilenc csapatot felvonultató főzőversenyben, aminek szintén megvannak a maga hagyományai. 

Dr. Kováts Árpád és Prokaj Zsolt Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A délutáni ünnepségen Árvai Zoltán plébános áldotta meg a szőlőkoszorút, majd borlovagokat avattak. A lovagrend két új tagja dr. Kováts Árpád - 2010-ig az Állami Számvevőszék, majd a Költségvetési Tanács elnöke -, valamint egy helyi borász, Prokaj Zsolt lett. Délután öt órakor a szüreti ünnep részeként megnyílt a Borszalon is.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában