Életveszély

2022.09.20. 11:10

Durva büntetőfékezés az M3-ason: nem bírt magával az idegbajos sofőr + videó

A brutális felvételt az egyik kocsi fedélzeti kamerája készítette. Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett belőle baleset.

HEOL

A Bp-i Autósok Közösségének a megdöbbentő képsorokat egy autós küldte el, aki az M3-as autópályán haladt Budapest felé szeptember 12-én délután.
– A videó elején látható, hogy egy lassabban, a külső sávban haladó Opel Merivát elhagyunk. Majd két perccel később valamiért megőrül, ami a videón nem látszik, hogy a hátsó lökhárítónkra tapadva villog, miközben egy autósor mellett haladunk el. Amint lehetett, sávot váltottam, majd leszorított és többször is büntetőfékezett az autópályán, illetve úgy üvöltött, mint egy elmebeteg – írta az életveszélyes pillanatokat átélt sofőr a portálnak.

Az említett autós közösség szerint vannak büntetőfékezési szempontból veszélyes és még veszélyesebb helyek. A felvételen az utóbbit láthatjuk.

– A közúti veszélyeztetés szándékos közlekedési bűncselekménynek minősül. A forgalmi viszonyok nem teszik szükségessé a hirtelen fékhasználatot. Sokszor az ezt alkalmazók a másik közlekedőt megrendszabályozni akarják. Büntetőeljárás indul, nyilván ilyenkor mindkét felet meghallgatják az ügyben. Ha megalapozott a gyanú a bűncselekményre, akkor lehet vádemelés, majd bírósági tárgyalás az ügyben. Jogerős bírósági döntéssel akár több évre elvehetik a sofőr vezetői engedélyét. Egyébként egy vagy két évig terjedő szabadságvesztés-büntetés is lehet belőle – tájékoztatta portálunkat Meggyesfalvi Tamás rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában