Munkálatok

2022.09.15. 11:05

Elkezdték helyreállítani az egri Grőber urnatemető kidőlt falát

Megkezdődtek a munkálatok a temetőben.

Sz. M. L.

Munkások dolgoznak a temetőben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A héten elindulnak a nemrégiben leomlott Grőber urnatemető helyreállítási munkálatai – adta hírül Minczér Gábor alpolgármester. Mint ahogy arról már beszámoltunk vis maior pályázat keretében első lépésként tizenhét méter hosszon, mintegy negyven négyzetméternyi területen kezdik el az augusztus elején kidőlt falrész rekonstrukcióját, majd az urnafal felújítását. A helyreállítás a tervek szerint október közepére fejeződik be. Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, a forrásra már benyújtotta az igényét az önkormányzat.

A vis maior pályázatból a mostani károk legalább hatvan-hetven százaléka finanszírozható, de a temetőben már 2018-ban is kidőlt egy fal. Az önkormányzat tájékoztatása szerint most is több rész problémás, gyakorlatilag az egész sírkert területén vannak rossz állapotú szakaszok. Mint beszámoltunk tavaly is végeztek helyreállítási munkálatokat, Minczér Gábor pedig néhány hete azt mondta, a számítások szerint a teljes helyreállítás legalább 100 millió forint lenne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában