Fesztivál

2022.09.10. 17:40

Eső, paták dobogása és felhőtlen jókedv, így telt a feldebrői szüreti nap + videó

Még a vihar sem szegte kedvét a résztvevőknek, a nézők kitartottak, és egészen szombat estig mulattak Feldebrőn.

F. V. E.

Látványos felvonulás Feldebrő utcáin

Forrás: HEOL

A boráról méltán híres Feldebrőn szombaton tartották a már hagyománynak számító szüreti napot.m Délelőtt még felléptek a helyi iskolások, majd eső, és vihar is volt, de ez senkinek nem szegte kedvét. A vendégek behúzódtak a sátrak alá, ahol jó hangulatban elbeszélgettek az ebéd mellett, majd amint kisütött a nap, elkezdődött az igazi mulatság.

Szüreti nap Feldebrőn
Forrás: HEOL

Lovasbemutatók, ügyességi versenyek színesítették a programot. A legkisebbek örömére arcfestés, csillámtetoválás és lufi hajtogatás volt egész nap a sportpályán. A szőlőszentelés után elindult a lovasokból, traktorokból és lovaskocsikból álló szüreti menet, ami bejárta a falu utcáit. 

Szüreti nap Feldebrőn
Forrás: HEOL

A helybeliek alkotta Aranyalma Csoport nem csak a színpadon csillogtatta meg tehetségét, hanem a felvonulás közben Feldebrő több pontján is táncra perdültek, a nézősereg legnagyobb örömére. A mulatság estig tartott, zenés-táncos műsorok váltották egymást a színpadon, majd este 8-kor az Andörkaver zenekar adott koncertet. A jó hangulat garantált volt.

Szüreti nap Feldebrőn
Forrás: HEOL

Az egyik résztvevő, Renáta a portálunknak elmondta, nagyon jól érzik magukat a családjával.

– Végre kisütött a nap, így igazán jól szórakozunk. A lovak nagyon szépek, és a felvonulás is rendkívül látványos volt. A lovas bemutató tetszett eddig a legjobban, jó volt látni a ló és gazdája között uralkodó összhangot – jegyezte meg Renáta.

Szüreti nap Feldebrőn
Forrás: HEOL


 Hűséges olvasónk, a feldebrői Lapis Lajos egy videót küldött az eseményről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában