Bemutató

2022.09.23. 18:34

Etiópiai kalandjairól mesélt a fotóművész a besenyőtelkieknek

Gál Cecília fotóművész tartott előadást az etiópiai kalandozásairól nemrégiben a besenyőtelki könyvtárban.

F. V. E.

Gál Cecília előadására sokan voltak kíváncsiak Besenyőtelken

Forrás: Beküldött fotó

– A fényképekkel színesített úti beszámoló nagyon érdekes volt, sokan voltak rá kíváncsiak. Mivel annyi mondanivalója volt az előadónknak, hogy egy estébe bele sem fért, így azt tervezzük, hogy hamarosan folytatjuk ezt a programot – mondta el Kristonné Kovács Rita, könyvtáros.
Gál Cecília tizenöt éve kezdett fotózással foglalkozni, s 75-80 országban járt eddig. Egy-egy alkalommal öt-hatezer fotóval szokott hazatérni. 

– Etiópia görög eredetű szó, melynek jelentése: ember napsütötte arccal. Tizenkétszer akkora, mint Magyarország, 83 nyelvet beszélnek az országban, aminek a fővárosa Addisz-Abeba. Az a szokás náluk, hogy a nők fehérben járnak templomba, az iskolákban pedig egyenruhát hordanak a diákok – ismertette előadása elején a fotóművész. 

Bemutatóját csodás fotóival színesítette. Az érdeklődők láthatták a Kék-Nílust, s bepillantást nyerhettek abba, ahogy a helyiek varrnak és csónakot készítenek. A Balatonnál hatszor nagyobb Tana-tavat is lencsevégre kapta a művész, és elmesélte, 37 sziget van rajta, ebből 19-en van gyönyörű freskókkal díszített kolostor. Akad olyan kolostor is, ahová nőknek nem szabad bemenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában