Gyermekprogram

2022.09.05. 20:35

Felharsant a vadászkürt, görények is szórakoztattak Hatvanban + fotók

A vadászati hagyományok bemutatása és a természeti környezet megszerettetése volt a rendezvény célja.

Sz. Sz. I.

Vadász-Gyereknapot rendezett Hatvanban szeptember 3-án, szombaton a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum. A Grassalkovich Kastély kertjében délelőtt a Kacagó Bábszínház Piroska és a motoros farkas című előadása szórakoztatta a legkisebbeket. 

A bábműsort követően vadászkutya-bemutatón ismerkedhettek a gyerekek és szüleik az ebekkel. A vadászok hű segítőinek megismerése után hallható volt a jellegzetes vadászhangszer, a kürt is, a Koronauradalmi Vadászkürt Együttes koncertje révén. A rendezvényre látogatók az ebek mellett más állatokat is megcsodálhattak, hiszen a kora délután kezdődött madársuliban a szárnyasok életébe lehetett bepillantást nyerni. Igazi különlegesség volt a Magyar Vadászgörény Klub részvétele az eseményen, de képviseltette magát a Bükki Nemzeti Park is. A nap folyamán a gyerekek lézervadászaton vehettek részt, de a népi játszótéren és kézműves foglalkozáson is próbára tehették ügyességüket. Délután színpadra lépett a Dalvarázs gyerekkórus, amelyet Lola akusztikus koncertje követett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában