Burgonyanap

2022.09.03. 15:20

Mátraballán ki lehet tenni a megtelt táblát + fotók

Hivatalosan délben kezdődött az idei Burgonyanap Mátraballán, ám már kora reggel tüsténkedtek a főzőcsapatok a bográcsoknál, a sütödéknél a művelődési ház udvarán.

B. K.

Nagy volt a sürgés-forgás a településen.

Forrás: Beküldött

Mint azt Pádárné Gyuricza Henriett polgármestertől megtudtuk, már délután egy óra felé ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a falu központjában. Rengeteg ember kerekedett fel, hogy megízlelje a helyi étkeket, melyeknek a fő alapanyaga a krumpli. 

Kicsik és nagyok is jól érezték magukat a rendezvényen.
Fotós: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- Közel kétezer adag ételféleséget - köztük gancát, mackot, krumplilángost, s természetesen a tartalmasabb leveseket, pörkölteket készítettünk, amelyekből nem hiányozhatott a burgonya - mondta a Henriett. - Az igazság az, hogy sokadjára rendezzük meg a Burgonyanapot, de még soha nem sikerült annyit főznünk, ami elegendőnek bizonyult volna. Ez annak tudható be, hogy a helyi főzőcsapatok, a ballai lányok, asszonyok, a gulyásokhoz, pörköltekhez értő férfiak kitűnő szakácsok. Nem csak az ízekhez értenek, de a lelküket is belefőzik a vendégváró falatokba. 

Természetesen nem csak a jó falatokért érkeztek a látogatók a mátrai faluba. Délután egymást követik a szórakoztató műsorok, bemutatók, a gyerekek kézműveskedhetnek, s vásárfiát is vehetnek a kirándulók. Még nem késő elindulni. A program késő estig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában