2022.09.03. 15:20
Mátraballán ki lehet tenni a megtelt táblát + fotók
Hivatalosan délben kezdődött az idei Burgonyanap Mátraballán, ám már kora reggel tüsténkedtek a főzőcsapatok a bográcsoknál, a sütödéknél a művelődési ház udvarán.
Nagy volt a sürgés-forgás a településen.
Forrás: Beküldött
Mint azt Pádárné Gyuricza Henriett polgármestertől megtudtuk, már délután egy óra felé ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a falu központjában. Rengeteg ember kerekedett fel, hogy megízlelje a helyi étkeket, melyeknek a fő alapanyaga a krumpli.
- Közel kétezer adag ételféleséget - köztük gancát, mackot, krumplilángost, s természetesen a tartalmasabb leveseket, pörkölteket készítettünk, amelyekből nem hiányozhatott a burgonya - mondta a Henriett. - Az igazság az, hogy sokadjára rendezzük meg a Burgonyanapot, de még soha nem sikerült annyit főznünk, ami elegendőnek bizonyult volna. Ez annak tudható be, hogy a helyi főzőcsapatok, a ballai lányok, asszonyok, a gulyásokhoz, pörköltekhez értő férfiak kitűnő szakácsok. Nem csak az ízekhez értenek, de a lelküket is belefőzik a vendégváró falatokba.
Burgonyanap Mátraballán
Fotók: Berán Dániel/Heves Megyei HírlapTermészetesen nem csak a jó falatokért érkeztek a látogatók a mátrai faluba. Délután egymást követik a szórakoztató műsorok, bemutatók, a gyerekek kézműveskedhetnek, s vásárfiát is vehetnek a kirándulók. Még nem késő elindulni. A program késő estig tart.