Autómentes nap

2022.09.23. 13:38

Mozgással hívták föl a figyelmet a mobilitásra az egri Dobó téren + fotók

Triál-, fitnesz- és táncbemutató, valamint ninjapálya várta a gyerekeket és felnőtteket a Dobó téren.

T.B.

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A hét közepén a Dobó térre szervezett programokat az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) a mobilitási hét és az autómentes nap alkalmából. Minden évben szeptember 22-én rendezik az autómentes napot, amelynek célja az, hogy felhívják a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti, városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására. Továbbá a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, gyalogos, kerékpáros közlekedés fejlesztésének szükségességére.
Az idei rendezvény mottója a jobb kapcsolatokra utalt, ami szakmai szempontból is több jelentéssel bír. Elősegíti olyanok együttműködését, akik tudásukkal, kreativitásukkal, elkötelezettségükkel növelik a fenntartható mobilitással kapcsolatos tudatosságot, ezen kívül törekszik az aktív mobilitást támogató magatartásra, az új és régi közösségek közti kapcsolattartásra. Eger önkormányzata és az EKMK ezért szervezett sok programot, hogy ezekkel a mozgást ünnepeljék, az egészséges életmódot népszerűsítsék.

Ki lehetett próbálni a gyerekeknek való exatlon pályát, aztán a további programok kezdete előtt szakadni kezdett az eső. A kerékpáros és parkouros Hegeshow éppen ezért nem tudott bemutatni minden tervezett trükköt, de így is egyre többen gyűltek köréjük. Az egri Streetworkout csapat korlátokon bemutatott fegyenc edzése is sok tapsot kapott, majd az Erika C Táncstúdió egri és ózdi moderntánc csoportjai gyarapították előadásaikkal a közönséget. Közben a száradásnak induló ninjapályát is egyre több gyerek próbálta ki, így a maradék víz is gyorsan eltűnt. A folytatásban Marcsi és csapata tartott zumba bemutatót, majd Fülep Péter táncos fitnesz produkciója következett, a fellépők sorát pedig a Maklári Bosch Kötélugró Klub csoportja zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában