Időközi választás

2022.09.06. 14:11

November 13-án választanak a nagyrédeiek új polgármestert és képviselő-testületet

A jelöltállításhoz szükséges ajánlások számát szeptember 8-án állapítják meg.

Sz. Sz. I.

A nagyrédei képviselő-testület

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megye Hírlap

November 13-ra, vasárnapra tűzte ki a helyi választási bizottság (HVB) az időközi önkormányzati képviselő és polgármester választás időpontját. A voksolásra azért van szükség, mert a képviselő-testület augusztus 24-i hatállyal kimondta feloszlását. A HVB határozata szerint a választáson indulni kívánó jelölt részére, a nyilvántartásba vétele után, legkorábban szeptember 24-én adja át az igényelt mennyiségű ajánlóívet. A polgármester-, illetve az önkormányzati képviselőjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője szeptember 8-án állapítja meg. A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzék szeptember 7-i adatai alapján veszik figyelembe. A jelölteket legkésőbb október 10-én kell bejelenteni. A választási kampány szeptember 24-től november 13-án 19 óráig tart, a választás napján a törvényi megkötések mellett folyik.  

Azt a választópolgárt, aki legkésőbb szeptember 7-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítőt a szavazásra jogosult értesítési címére, ennek hiányában lakcímére szeptember 23-ig meg kell küldeni. Azt a választópolgárt, aki szeptember 7. után kerül a település szavazóköri névjegyzékébe, a helyi választási iroda értesíti a névjegyzékbe történt felvételéről.

A választás napján szavazni reggel hat és este hét óra között lehet.
 

Címkék#testületi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában