Programsorozat

2022.09.12. 17:03

Nyitunk!, azaz idén is lesz civilünnep Egerben

Minden készen áll az egri civilek legnagyszabásúbb ünnepére. Ingyenes programokkal várnak minden érdeklődőt szombaton a Civil Közösségek Házába.

F. V. E.

Az előző évek ünnepei is népszerűek voltak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, szeptember 17-én immáron XXVII. alkalommal rendezik meg Eger Civil Ünnepét, melynek sajtótájékoztatóját kedden délután tartották a Civil Közösségek Házába. 

Jakabné Jakab Katalin, az egri civil ünnep szervezőbizottságának elnöke elmondta, három hónapon át tartotó megfeszített munka eredményeként már minden készen áll az ünnepre, most már csak a jó időben reménykednek, de abban az esetben is megtartják a programokat, ha esne. A korábbiakhoz képest volt némi változás a programok időpontjában, mostanra azonban már mindent lefixáltak. 

Nyitunk! - ez az idei ünnep szlogenje, mely kettős jelentéssel bír, ugyanis hivatalosan szombaton nyitják meg a Civil Közösségek Házát, s egyúttal kinyitják a kapukat is az érdeklődők előtt. Színvonalas és változatos programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt az összesen 85 közreműködő segítségével megvalósuló eseményre. 

Az ünnepségen az Egri Civil Fórum tíz szekciója mutatkozik be, ismertetik a szolgáltatásaikat, amelyekkel az egriek életminőségét kívánják emelni. Egyebek között egészségügyi, idegenforgalmi, valamint ifjúsági, tudományos és környezetvédelmi szekció is képviselteti magát.

Szombaton délelőtt fél 10-kor a Dobó téren lesz a gyülekező. A Szihalmi Fúvósok és az Egri Majorette Egyesület zenés, táncos, figyelemfelhívó felvonulásához bárki csatlakozhat, s együtt mehetnek a Civil Közösségek Házába. A köszöntők után átadják a Pro Agria díjakat, és kihirdetik az Eger a mi városunk elnevezésű vetélkedő eredményeit is. 

Zenés, táncos produkciókat nézhetnek meg az érdeklődők, szűréseken is részt vehetnek, a legkisebbeket pedig mesesarokkal várják a szervezők. Kézműves foglalkozások, társasjátékok, kiállítások, valamint egészséges életmóddal és környezetvédelemmel kapcsolatos tájékoztatók is színesítik a napot. 

A Konszenzus Alapítvány szervezésében a The Feelgood formáció két órás koncertet ad fél 5-től, amire nagy szeretettel várják a fiatalokat, s idősebbeket egyaránt. Majd a nap zárásaként a Bartakovics Béla Közösségi Házban este 7-től az Egri Szimfonikus Zenekar ünnepi műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. 

A civil ünnep egy programsorozat, melynek részletes programja az Egri Civil Kapu honlapján is megtalálható, valamint a város több pontján találkozhatnak vele a járókelők. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a programban és a szórólakon közöltekkel ellentétben a szeptember 14-ei Támogatott Döntéshozatal, Konferencia az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete szervezésében nem 14 órakor, hanem 11-kor kezdődik a Civil Közösségek Házában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában