Felújítás

2022.09.22. 15:25

Szebbekké, korszerűbbekké válnak Eger hamarosan megújuló játszóterei

Minden egyes helyet felülvizsgált az önkormányzat.

Sz. M. L.

Az érsekkerti játszótérre új eszközöket telepítenek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A következő időszakban a város területén közel ötmillió forintot fordítunk a játszóterek általános felújítására a Szarvas Gábor, Rainer Károly, Kohári, Gólya, Talizmán, Ágas, Egészségház, Tündérpart, Rózsa Károly, Malom, Ráchegy, Vallon, Malomárok, Kallómalom, Rákóczi, Vizimolnár utcákban, a Kertész-Hadnagy-Tímár tömbbelsőben, valamint a Bartók Béla téren, a Pyrker téren és a Végvári vitézek terén – tette közzé Mirkóczki Ádám polgármester.

Híradása szerint a munkálatok során festés, felületkezelés, szerkezeti elemek cseréje, biztonságtechnikai fejlesztés valósul majd meg. Ám képviselői keretből több választókörzetben szintén megújulhatnak e létesítmények. Az egyes választókörzetben a Rajner Károly utcai játszótér köré sövényt telepítenek, bővítik, kutyafuttatót alakítanak ki, míg a kettes körzetben két új játszóteret hoznak létre. A hármas és négyesben az összes játszótér felújítása, biztonságtechnikai fejlesztése szerepel a tervek között, míg az ötös körzetben az érsekkerti játszótérre telepítenek új eszközöket. A hatos választókörzetben a Talizmán utcai hinta cseréje, a hetesben pedig a Bem tábornok úton játszó- és pihenőpark kialakítása az elképzelés, utóbbiról már beszámoltunk.

A nyolcastól a tizenkettes körzetig  is tartanak a felújítások, a Pyrker téren új játszótér épül, a Cifrakapu, Kallómalom és Olasz utcákban a régi elemek helyett újakat telepítenek ki és biztonságtechnikai fejlesztések valósulnak meg, szintén új játékok kerülnek a Rákóczi utcai játszótérhez. A Töviskes téri területet már teljesen szétszedték, itt a játszóeszközök és a kerítés felújítása, homoktisztítás, valamint ütéscsillapító felület elhelyezése valósul meg, a Pásztorvölgy út-Kovács Jakab utcai parkban pedig a szerkezeti elemek cseréje, felújítás, és szintén biztonságtechnikai fejlesztések várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában