Segítségnyújtás

2022.09.27. 12:59

Van olyan daganat, amelyik gyógyítható, ezt a hírt adnák tovább az egri Regea önkéntesei

Táborokat szerveznek, daganatos betegeknek segítenek, erőt adnak egymásnak. Így működik az egri Regea, aminek önkéntesei a napokban találkoztak.

F. V. E.

Az Ildikó-napon az elhunytak családtagjaival töltenek egy kirándulós napot

Forrás: Regea Alapítvány/Facebook

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az egri Regionális Egészségügyért Alapítvány (Regea) igyekszik felhívni az emberek figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és mind a daganatos betegeknek, mind a hozzátartozóiknak segítenek, hogy fel tudják dolgozni a diagnózist. Az ország több pontjáról csatlakoztak már hozzájuk önkéntesek, számukra rendeztek tábort a napokban Galyatetőn. 

Az önkéntesek köre olyan gyógyultakból, segítőkből áll, akik az alapítványon belül különböző csoportokat vezetnek, ezzel megvalósítva céljukat, miszerint szeretnének segíteni, és tovább adni a hírt, hogy van olyan daganat, amelyik gyógyítható. Egyebek között Egerből, Szegedről, Salgótarjából és Miskolcról érkeztek a résztvevők.

– A tábor legfontosabb célja volt, hogy összehangoljuk az alapítvány működését és informáljuk egymást. Az online térnek köszönhetően sokakhoz tudunk információkat eljuttatni, sok féle lehetőség közül választhatnak a gyógyulóink. Önismerettel is foglalkoztunk, hiszen ahhoz, hogy valaki segítővé váljon, fejlesztenie kell a saját személyiségét – mondta el portálunknak Psenyeczky-Nagy Klára, a Regea Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

A fejlődés, a tanulás mellett természetesen a kikapcsolódás, az örömteli pillanatok megélése is része volt az együtt töltött napoknak. 

– Arra próbáltuk rávenni a résztvevőket, és ez sikerült is, hogy lépjenek ki kicsit a komfortzónájukból, próbálják ki magukat olyan helyzetekben, amik újszerűek számukra, és pluszt adhat a személyiségükhöz – jegyezte meg az elnök. 

Mindnen évben megszervezik az Ildikó-napot
Forrás: Regea Alapítvány/Facebook

A Regea Alapítvány számos programot szervez, ilyen az Ildikó nap is, amit minden évben szeptember első vasárnapján tartanak. Ilyenkor azokra emlékeznek, akik már előre mentek, vagyis elhunytak, s ők azok, akik a tagok, rokonok szívében élnek tovább. Szentlélekre kirándulnak, Lillafüredtől nem messze. Ezen a csodálatos helyen szeretett lenni Ildikó, aki egy negyven éves hölgy, s három gyermeket hagyott maga után. 

– Ez egy különleges, emlékezős nap. Ilyenkor az elhunytak családtagjaival együtt töltünk egy vidám napot, amikor kirándulunk, sportolunk, emlékezünk és fákat ültetünk, s egy-egy táblát is elhelyezünk a csemeték mellé. A táblákon annak az üzenete van, akinek a fát ültettük. Ez egy tanító mondat, ami mindenkinek szól, bárki arra járó elgondolkodhat rajta – fűzte hozzá Psenyeczky-Nagy Klára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában