Egészség

2022.10.08. 20:34

A gyöngyösi gyaloglók útja Farkasmályra vezetett + fotók

Az igazi cél az egészséges testmozgás, a helyi értékek felfedezése volt.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi könyvtár elől indul a Világ gyalogló nap

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyösön szombat reggel vágott neki a Fő tértől Farkasmályig vezető sétájának az a csoport, amely így csatlakozott a Világ Gyalogló (Hó)Nap nemzetközi kezdeményezéshez. Az akció megszervezése az Association For International Sport for All (TAFISA) nemzetközi szervezet versenykiírása alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával a Vachott Sándor Városi Könyvtár nevéhez fűződik. 

A program célja a gyaloglás mint egészséges testmozgás népszerűsítése mellett a helyi épített és természeti értékek, nevezetességek megismerése. A gyalogtúrára vállalkozók megismerkedhettek többek között a Szent Bertalan templom, a zeneiskola. az Almásy ház, az Erzsébet templom, az Orczy kastély és a gimnázium épületével, a Mátravasúttal. A farkasmályi célban a látottak, hallottak alapján kvízjátékban mérhették össze a tudásukat a résztvevők.

A TAFISA a világ 230 országában több mint százezer tagot számlál. A nonprofit szervezet célja a sport népszerűsítésén keresztül az egészséges, örömet adó, társadalmi interakcióra és integrációra lehetőséget biztosító programok nyújtása a közösségeknek és a polgároknak szerte a világon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában