Rendhagyó

2022.10.16. 08:12

A tudományok izgalmát vitte a Dobó térre az Andrássy

Rendhagyó természettudományos órákkal várta az egri Andrássy a felső tagozatosokat október közepén az egri Dobó téren.

Heol

Két napra települt ki a középiskola a megyeszékhely főterére, ahol október 13-án és 14-én 6 iskola, 16 osztályát varázsolták el a biológia és a fizika tanulását segítő kísérletekkel, kvízekkel. A nem titkolt cél az volt, hogy a gyerekeket kicsit közelebb vigyék a természettudományokhoz, és természetesen az Andrássy György Katolikus Technikum és Gimnáziumban zajló munkához.

Kipróbálhatták a VR szemüveget, volt legórobot, kvízjáték de a kísérletekben  csontok szilárdáságát is szemléltették neki, ahogy a pillepalack-rakétával a súlytalanságot. Hivatalos Facebook oldalukon arról számoltak be, hogy öröm volt számukra látni a fiatalok kíváncsiságát, lelkesedését, ugyanakkor az andrássys diákok türelmét és szolgálatkészségét.


Aki lemaradt a lehetőségről, még pótolhatja. Az Andrássy ugyanis tart még hasonló nyílt órákat az iskolában. November 9-én, 15-én és 16-án ismét interaktiv órákkal várják a diakokat, ezúttal már a Klapka György utcai épületükben, osztotta meg a heol.hu-val Rozmán Éva, az intézmény igazgatója.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában