Tanóra

2022.10.11. 08:46

Állatok világnapja Feldebrőn: Salima, Sonár és Kurpyka segítette az oktatást

Az elmúlt héten pénteken érdekes programot tartottak a feldebrői iskolában. Bozsik Pál Yvettet, az Új Nap Közhasznú Egyesület vezetőjét és Bozsik Pál Andrást, az Álllatok világnapja alkalmából hívták meg az intézménybe – tudtuk meg Szoldatics Ritától, a Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola Feldebrői Telephelye intézményvezető-helyettesétől.

S. S.

A kutyusokat nagy érdeklődés vette körül

Forrás: Beküldött fotó

Az intézményvezető-helyettes közlése szerint a találkozón Bozsik András így beszélt a kutyájáról: „Sonar a Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat aktív mentőkutyája, aki természetesen az én kutyám és az ágyam mellett alszik. A felkészítése folyamatosan történik, a tréningek heti rendszerességgel zajlanak. Sonar területkutató kutya. Az idén már több, nagy médianyilvánosságot kapott eltünési ügyben vett részt az eltűnt személyek felkutatásában. Imádja a munkáját, én pedig imádom őt. Hihetetlen energiával és lendülettel dolgozik.”

A kutya egyébként december 5-én lesz négyéves és a gazdája bízik benne, hogy rengeteg közös élményük lesz még együtt, s nem kizárólag a bevetésekre gondol.

– Pénteken délelőtt Feldebrőre látogattunk el az általános iskolásokhoz. Itt sem először jártunk már, nagy szeretettel várták az előadást. Salima, Sonár és Kurpyka segítette az oktatást, amelyen – a felelős állattartás mellett – a mentőkutyák munkája is szóba került. Természetesen a személykeresés, és a kutyusok sétáltatása és megszeretgetése volt a legsikeresebb. Nagyon aranyos gyerekeket ismertünk meg. Hálásan köszönjük az Új Nap Közhasznú Egyesület számára gyűjtött adományokat! – írta a történtekről Facebook-posztjában az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában