Környezetvédelem

2022.10.30. 15:18

Csatlakoztak a programhoz, egy csepp olajat sem öntenek a lefolyóba Váraszón

Váraszón is arra buzdítják a lakosokat, hogy a sütőolajat ne öntsék a lefolyóba. Ezzel az óvodát is támogathatja a lakosság.

B. K.

Váraszón az óvoda is csatlakozott az országos Cseppetsem programhoz, melynek célja, hogy a lakosság körében keletkező használt sütőolajat és sütőzsiradékot összegyűjtsék és újrahasznosításra továbbítsák, így az nem szennyezi tovább a csatornahálózatot, a szennyvíztisztítókat és az élővizet, hanem újrahasznosításra kerül. 
Az intézmény minden összegyűjtött kilogramm után 25 forintban részesül. 

A rendszer „cseppmentes”, mivel az anyagokat nem önteni, hanem lezárt csomagolásban – eredeti olajos vagy akármilyen PET palackban - kell a polgármesteri hivatal udvarán elhelyezett gyűjtőbe helyezni, így elkerülhető a gyűjtő környezetének beszennyezése.
Az ingyenes Cseppetsem Program üzemeltetője száz százalékban hazai cég, az összegyűlt anyagokat – egyes más cégekkel ellentétben – is Magyarországon dolgoztatja fel, így a hazai gazdaságot erősíti a program. Az összegyűjtött anyagból biodízel alapanyag készül, mely a nemzetközi energiaválság idején kiemelten fontos.
Az óvoda dolgozói arra biztatnak mindenkit, éljenek a lehetőséggel!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában