Városkép

2022.10.02. 07:52

Egerben is küzdenek az elhagyott autókkal: idén 8 járművet szállítottak el

A megyeszékhelyen folyamatosan térképezik fel a parkolóban álló roncs autókat, de várják a lakossági bejelentéseket is.

HEOL

Közterületen hagyott roncs autók Egerben. Archív.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Dániel Berán

Gyöngyösön elszállítják és bezúzzák az elhagyottan álló autókat. Utánajártunk, hogy mi a helyzet a megyeszékhelyen. 

– A polgármesteri hivatal önkormányzati rendészeti tevékenységei közé tartozik a közúti közlekedésre alkalmatlan (hatósági jelzés nélküli) roncsautó elszállítása és az azzal kapcsolatos hatósági munka végrehajtása. A közterületi járőrszolgálatok, együttműködve a városi rendőrkapitánysággal, kiterjednek ezek észlelésére is, az ott tapasztaltak alapján történnek a felszólítások – mondta el érdeklődésünkre Liktor Judit, az egri önkormányzat sajtóreferense. 

Mint fogalmazott, a jogszabályi előírások szerint a forgalomra alkalmatlan járműveket, amelyek csak hatósági jelzéssel vehetnek részt a közúti közlekedésben és nem rendelkeznek ilyennel, a rendőrség és az önkormányzat az erre felhatalmazott vállalkozóval eltávolíttatja és az erre a célra kijelölt tároló helyre szállíttatja. A közúti közlekedést veszélyeztető, közterületen tárolt járművet (sérült, roncs), ha rendelkezik hatósági jelzéssel és ez a járművön fellelhető, akkor rendőrség jogosult az eltávolíttatására.

Rendszám nélküli járműveket a folyamatos járőrszolgálatuk során észlelik, illetve több esetben lakossági jelzés alapján megkezdik a szükséges intézkedéseket. Az ilyen jellegű problémákat a rendészet központi telefonszámán (06/36/521-910), vagy elektronikus úton lehet jelezni az önkormányzat felé.
 

Rendszám nélkül hátrahagyott járművek kezelése Egerben
2021.2022. I-III. negyedév
Észlelve: 47Észlelve: 34
Felszólítás után eltűnt/elvitték: 37Felszólítás után eltűnt/elvitték: 8
Elszállították: 7Elszállították: 8 (várólistán: 2)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában