Félszáz év

2022.10.04. 20:18

Emléktáblaavatással adóztak az egri higiéniai osztály alapítójának az ötvenedik évfordulón

M. H.

Emléktáblát avattak az 50. évfordulón

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ötvenéves a higiénia az Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. Ebből az alkalomból kedden 14 órától a refektóriumban emlékülést tartottak, előtte pedig emléktáblát avattak. Ez utóbbi dr. Szerdahelyi Ferenc főorvosra emlékezik, aki alapítója volt 1962-ben az egri infektológiának. Dr. Vácity József, a kórház főigazgatója köszöntőjében elmondta, hármas jubileumról van szó. 

– Elődeink fontosnak tartottak, hogy újabb és újabb szervezeti egységek jöjjenek létre, ezzel is előremozdítva az orvoslást, a fejlődést. Hatvanéves az infektológiai osztály, ötven éve működik a higiéniai osztályunk, és harminc éves az infekciókontroll csoport – taglalta. Szavai szerint az idő múlása bizonyította, mennyire fontos lépések követték egymást az intézmény életében.

Az emlékülésen mások mellett dr. Hajdu Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főtanácsosa az infekciókontroll fontosságáról szólt, illetve Maszárovics Zoltán, az egri kórház főorvosa pedig fertőző történelem Egerben címmel tartott adott elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában