Jubileum

2022.10.31. 17:45

Húsz éve forgatják a kardot a Nánai Sólymos Vitézek

Az egyesület specialitása a verses narrációval előadott történelmi témájú színjáték.

Sz. Sz. I.

Kardpárbaj a Nánai Sólymos Vitézek színjátéka részeként az idei Kisnánai vári vigadalomban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepli az idén a Nánai Sólymos Vitézek hagyományőrző csapata, amely 2002. április 20-án alakult meg nyolc taggal. Az egyesület arról tájékoztatott, hogy eredetileg lovagi csapatként kezdték a működésüket, ám 2003-ban profilváltást hajtottak végre, és végvári hajdú gyalogsággá alakultak. Közlésük szerint a tevékenységükhöz méltó környezetet biztosít Kisnána középkori lovagvára. Az idők folyamán úgy alakult, hogy zömében a török oldalt kellett erősíteniük várjátékokon, de megkedvelték ezt a karaktert is. 

Az egyesület specialitása a verses narrációval előadott történelmi témájú színjáték. Ebben elsők voltak a hazai csapatok között, s mint tájékoztattak, talán még most is ők ennek a műfajnak a legfőbb képviselői. Kiváló játékukat legutóbb a Kisnánai vári vigadalom közönsége is élvezhette, mint ahogy a hagyományos fegyver- és viseletbemutatójukat is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában