Meglepő

2022.10.16. 08:35

Kengurut videóztak a bükki erdőben szombaton: Joho azóta hazaugrált

Kedvtelésből tartott kenguru szökött ki a megyehatárnál egy videó és a hozzászólások tanúsága szerint.

HEOL

Október 15-én, szombaton osztotta meg egy férfi a Facebookon, hogy az erdőt járva autója előtt egy kenguru ugrándozott Borsodnádasdnál. A "szervál cica után", ezt írta a meglepő videós bejegyzéshez.  A hozzászólások tanúsága szerint egy Bennett-kenguru az állat, akinek van tulajdonosa is, de kiszökött a birtokáról. Mint írják, a tartása nem engedélyköteles. 

A tulajdonos azt írta, ha nem zavarják az állatot, akkor egyszerűen hazamegy, kérte, hogy ne zavarják, ne ijesszék meg az állatot. A heol.hu érdeklődésére a kenguru gazdája megerősítette, hogy az állat a környéken él a birtokukon egy elkerített részen, núbiai kecskék társaságában. Viszont a lovaik kinyitották a kaput, így a kenguru is kijutott, de azóta már hazatért. Johonak nagyon örült a család.

Közben a Bükki Nemzeti Park igazgatóságnál is érdeklődtünk, hogy valóban a fent említett fajtáról van-e szó, és engedély nélkül tartható-e, illetve veszélyben van-e szabadon az erdőben. Kérdéseinkre még nem érkezett válasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában